Wij werken samen met Wi Kan Doe dragers

Een stukje geschiedenis

 

In 2012 zijn we gestart met het idee om ook in Nederland onze Surinaamse dragers traditie voort te zetten. Als muzikanten speelden we al regelmatig op begrafenissen, maar een Surinaamse vereniging van dragers hadden we nog niet.

Vanaf de eerste keer dat we iemand naar diens laatste rustplaats hadden gebracht, is de respons erg positief, onder een steeds groeiend aantal mensen.

Het nieuws van ons bestaan is als een lopend vuurtje rond gegaan. Waren we eerst actief binnen een kleine kring van bekenden, inmiddels hebben we landelijke bekendheid gekregen. In 2014 zijn we uitgenodigd in de Dino Show en kwamen we voor het eerst op nationale televisie.

Zo hebben we reclame optredens gedaan, en worden we regelmatig gevraagd voor televisie programma’s. Daarmee is de interesse ook gewekt van een breder publiek, en verheugen we ons in de belangstelling van een heel diverse klantenkring van zwart tot wit.

Surinaamse cultuur zo warm ontvangen

Het doet ons veel plezier en maakt ons trots om te zien hoe enthousiast dit onvervalst stukje Surinaamse cultuur door de Nederlandse gemeenschap wordt ontvangen.

Er is kennelijk een sterke behoefte aan een meer expliciete beleving van mensen bij het afscheid nemen van onze dierbaren.

Er wordt vaak gevraagd om uitleg over de Surinaamse dragercultuur. Daarvoor worden we veel benaderd door media, studenten voor studie, en zijn we inmiddels bij veel begrafenisondernemers van -Limburg tot Groningen- een soort specialiteit op hun menu.

Wij zijn vrolijk in ons werk, omdat we geloven dat we op deze aarde tijdelijk verkeren, maar ons waarachtig huis is in de Here. Het weer ‘thuis komen’ wordt door ons dan ook uitbundig gevierd, ondanks het verdriet dat we zeker ook voelen.

Wij vinden het vooral fijn om mensen tot steun te kunnen zijn, met onze manier van het ter grave dragen van hun ‘beloved ones’.

Chat openen
Neem vrijblijvend contact met ons op.
Neem vrijblijvend contact met ons op.
Onze uitvaartverzorgers staan voor u klaar.
(whatsapp en sms mogelijk)