Repatriering naar het buitenland / Wat te doen na overlijden in het buitenland?

Waar je ook bent in de wereld, iedereen kan onverwachts overlijden. Iemand kan overlijden door een natuurlijke dood, een misdrijf, vanwege een ernstige ziekte of een ongeval.

Indien iemand in het buitenland overlijdt is het belangrijk om te weten onder welke omstandigheden hij/zij is overleden. Is het een overlijden in het ziekenhuis of buiten het ziekenhuis, is het een natuurlijk of niet-natuurlijk overlijden.

Een niet-natuurlijk overlijden is als iemand overlijdt ten gevolge van een misdrijf of ongeval. Voor een persoon die overlijdt in een ziekenhuis wordt door een arts van het ziekenhuis een akte van overlijden opgemaakt.

Tevens wordt er in de gemeente waar iemand is overleden aangifte gedaan van het overlijden. Het overlijden kan ook worden geregistreerd bij een consulaat. Als iemand buiten het ziekenhuis overlijdt moet een arts komen die een akte van overlijden opmaakt. 

Net zo als bij een overlijden in het ziekenhuis moet er aangifte worden gedaan van het overlijden.

Als het overlijden het gevolg is van een ongeval of misdrijf wordt er direct contact opgenomen met de politie en een arts. Omdat er eerst onderzoek door de politie moet worden verricht wordt het lichaam in beslag genomen. 

Zodra het onderzoek klaar is wordt het lichaam vrijgegeven voor vervoer naar Nederland. Hoe vindt repatriëring na overlijden plaats vanuit het buitenland?

Het stoffelijk overschot wordt gerepatrieerd. Een repatriëring wordt verzorgd door de nabestaanden in samenwerking met een uitvaartonderneming (in het land van overlijden) .

Wij verzorgen de wettelijke formaliteiten ter plaatse. De overledene moet worden verzorgd voor het vervoer, formaliteiten aan de grens (op het vliegveld of per auto) moeten worden geregeld.

Vaak wordt het lichaam van een overledene gebalsemd omdat tussen het tijdstip van overlijden en de begrafenis/crematie vaak meer tijd zit dan dat iemand in Nederland overlijdt.

Als het vervoer naar Nederland per vliegtuig plaatsvindt wordt de overledene vervoerd in een zinken kist die volledig afgesloten is. Als de overledene in Nederland is aangekomen kan de begrafenis/crematie plaatsvinden. 

In de plaats van overlijden is een akte opgemaakt die moet worden ingeschreven bij de burgerlijke stand van de woonplaats van de overledene.

Voor het overbrengen van overledene tot volledige uitvaart in Nederland of andere landen kunt u op ons rekenen.Vervoer met auto is tot 2000 km goedkoper dan met vliegtuig. Omdat prijzen kunnen verschillen kunt u met ons contact op nemen.

Met auto wordt er € 1,21 ct/km berekend Het stoffelijk overschot wordt gerepatrieerd. Een repatriëring wordt verzorgd door de nabestaanden in samenwerking met een uitvaartonderneming (in het land van overlijden).

Wij verzorgen de wettelijke formaliteiten ter plaatse.

De overledene moet worden verzorgd voor het vervoer, formaliteiten aan de grens (op het vliegveld of per auto) moeten worden geregeld.

Vaak wordt het lichaam van een overledene gebalsemd omdat tussen het tijdstip van overlijdenen de begrafenis/crematie vaak meer tijd zit dan dat iemand in Nederland overlijdt.

Bekijk de website en neem Direct Contact met ons op! 

Transport kosten. Dag en nacht bereikbaar.

Wat is repatriëring?

Een repatriëring is het terughalen van iemand uit een situatie waarin deze niet graag wil blijven zitten. Letterlijk betekent het ‘het terughalen naar het vaderland’. Repatriëring uit het buitenland kan alleen als het medisch verantwoord is en het mag om iemand uit het buitenland naar Nederland te vervoeren.

Begraven of cremeren in het buitenland, is dat mogelijk?

Ja, dat is tegenwoordig geen probleem. Steeds meer mensen die niet in Nederland geboren zijn, willen begraven worden in hun land van herkomst. Een uitvaart in het buitenland brengt wel extra kosten met zich mee, zoals reiskosten. Wilt u zich verzekeren voor de kosten van een uitvaart, bekijk dan de mogelijkheden van onze uitvaartverzekering.

Wat gebeurt er als iemand tijdens een verblijf in het buitenland overlijdt?

Bij een overlijden tijdens een reis in het buitenland kunt u een beroep doen op de alarmcentrale van uw reisverzekeraar of zorgverzekeraar. Deze centrale regelt de ‘repatriëring’ naar Nederland. Dit betekent dat de overledene wordt vervoerd naar zijn of haar woonplaats. Daarna kan de uitvaart worden geregeld.Heeft u geen reisverzekering of zorgverzekering die hulp biedt bij overlijden in het buitenland? Dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met Repatriëring  via +31(0)85 -1306447 of +31(0)6-14601760. U kunt ook een e-mail sturen naar info@repatiering.nl.nl. Wij hebben medewerkers die gespecialiseerd zijn in repatriëring. Zij helpen u graag en regelen in overleg met u de repatriëring en alle zaken daaromheen.

Chat openen
Neem vrijblijvend contact met ons op.
Neem vrijblijvend contact met ons op.
Onze uitvaartverzorgers staan voor u klaar.
(whatsapp en sms mogelijk)